Positief denken.

Positief in het leven staan.
Voor mij persoonlijk de goede manier om met het leven om te gaan. Maar tegelijkertijd ook de mooiste, en de minst belastende.
Het is echt niet zo dat ik alleen maar een positieve instelling heb als het mij goed gaat. Dat zou wel heel simpel zijn.
Nee, mijn leven heeft echt wel zijn ups en downs. Ik leef niet in een sprookje van rozengeur en maneschijn. Het leven heeft ook zijn negatieve kanten, en het is ook goed om die te zien, want de tegenhanger van negatief is positief. En dat is wat ik wil zien…hoe negatief de situatie ook lijkt. Ik ben geen dromer die alleen de mooie dingen in het leven ziet of meemaakt.
Maar die zie ik wel, gewoon omdat ze er zijn. En dan nog iets …ik word eenvoudig gesteld, niet gelukkig van negatieve gevoelens en gedachten. Ik word ook niet gelukkig van negatief ingestelde mensen om me heen.

Als kind al had ik de neiging de beste dingen uit situaties te halen en te zien, de dingen te analyseren, en een keuze te maken hoe ik de dingen wou zien, het had toen alleen nog geen naam als positief of negatief.
Het was zoals het was, zoals ik de dingen beleefde. Je moet er tenslotte het beste van maken was mijn mening. Dat was toen met mijn kinderlijke logica, maar ook nu in volwassen staat.
Misschien wel een soort overlevingsmechanisme. Een aangeboren neurologische kwestie? Wie weet was het toen al een bewuste keuze. Ik kan me alleen herinneren dat ik altijd zo heb gedacht en gehandeld.
Positiviteit leverde me meer op dan negatieve benaderingen.

Het yin-yang teken vind ik dan ook zo meesterlijk, het laat precies zien zoals het is. Zwart tegenover wit, maar ook wit in zwart en andersom. Toepasbaar in bijna alles.
Hoe zwart het ene gedeelte ook is, er is altijd dat puntje wit erin….soms even zoeken, maar het is er altijd.
Maar ook in het witte gedeelte vindt men dat puntje zwart. En ook dat puntje zwart is heel belangrijk, en het waard om dat te bekijken.

yin-yang

Het yin-yang teken.

Wie het negatieve niet kent, kent ook het positieve niet is mijn gedachte.
Alles heeft zijn keerzijde, het 1 kan niet bestaan zonder de ander, en dat is wat yin-yang zo mooi en simpel uitbeeld. Het ene is niet beter dan de ander. Donker is niet beter dan licht, het is een dynamische eenheid. Net zoals het leven een dynamische eenheid is met zijn positieve en negatieve kanten. Het staat nooit stil.

Je zult mij dan ook niet horen dat negatief slecht is. Al ben ik er geen aanhanger van.
Mijn gedachte over negatief is positief, en mijn gedachte over positief is niet negatief.
Mijn keuze is het positieve te vinden in de zogenaamde negatieve dingen.
Een keus die ieder voor zichzelf maakt, en elke situatie is uniek, elk persoon is uniek….dus elke benadering van positief en negatief is uniek. Niet goed en niet kwaad.
Een wervelwind van keuzes hoe je de dingen en het leven wil benaderen.
Ik heb lang geleden al mijn keuze gemaakt….en het allerbeste aan die keuze is, “ik ben een gelukkig mens!”
Nee, positiviteit is geen makkelijk of goedkoop trucje. Het is een lifestyle!

Mijn lifestyle!

Keep Calm -Blijf kalm

Blijf kalm en denk positief

 • Positief denken haalt als het ware onkruid uit ons mentale tuintje, zodat er plaats vrij komt om nieuwe zaadjes te planten.( Ludo van Nieuwenhove)
 • Geluk is niet afhankelijk van dingen buiten ons zelf, maar van de manier waarop wij die zien. (Leo N. Tolstoj)
 • Bijna alles wat je doet is onbelangrijk, maar het is erg belangrijk dat je het doet. (Gandhi)
 • Een positieve instelling geeft je macht over je situatie in plaats dat de situatie macht over jou heeft. (onbekend)
 • Vind “Mijn Gedachte Over” leuk op mijn Facebook pagina of volg mij op Twitter

  2 gedachten over “Positief denken

   1. Pukkie64 Bericht auteur

    Dank je Bruna voor je reactie.
    Doet mij goed dat je mijn stukjes een genot om te lezen vindt.

    Reageren

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>